Στραβό διάφραγμα μύτης

Στραβό διάφραγμα μύτης

Η φυσιολογική αναπνοή γίνεται από την μύτη η οποία φιλτράρει, ενυδατώνει και ρυθμίζει την θερμοκρασία του αέρα που εισπνέουμε. Για να εκτελείται σωστά η αναπνευστική λειτουργία πρέπει σε όλη την διαδρομή που ακολουθεί ο αέρας να υπάρχει αρκετός χώρος και όχι μεγάλα στενώματα και εμπόδια. Από τα πιό συνηθισμένα προβλήματα που δυσχεραίνουν την αναπνοή και προκαλούν  έντονες κεφαλαλγίες, ιγμορίτιδες κτλ είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος (στραβό διάφραγμα μύτης) και η υπερτροφία των ρινικών κογχών (οστάρια που βρίσκονται μέσα στην μύτη και προς τα κάτω και έξω της ρινικής θαλάμης).

Ρινικό Διάφραγμα: Το χειρουργείο

Στην επέμβαση ρινικού διαφράγματος αφαιρούμε ή/και η μετακινούμε στην προβλεπόμενη θέση το σκολιό διάφραγμα (χόνδρινο ή/και οστέινο) καυτηριάζοντας ταυτόχρονα (ή αφαιρώντας τμήμα) τις κάτω ρινικές κόγχες, αλλάζοντας ριζικά την ανατομία της περιοχής και οδηγώντας στην δραστική αύξηση της ποσότητας του αέρα που μπορεί να περάσει από τη μύτη.Επιτυγχάνουμε επίσης τη μείωση του ροχαλητού και πιθανών απνοιών κατά την κατάκλιση. Το αποτέλεσμα όσον αφορά το διάφραγμα μύτης είναι άμεσο και μόνιμο.

Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η ανάπτυξη. Συνήθως από τα 16 έτη στα κορίτσια και από τα 18 στα αγόρια.

 

Πηγή: www.rinoplastiki.com