Ροχαλητό

Ροχαλητό και ρινικό διάφραγμα

Αν μία στραβή μύτη συνοδεύεται και από στραβό διάφραγμα, δημιουργώντας, εκτός από αισθητικό πρόβλημα δυσχέρεια στην αναπνοή, τότε η ρινοπλαστική σας επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργείο ευθειασμού του ρινικού σας διαφράγματος προκειμένου να επιτευγχθεί το καλύτερο αισθητικό και ταυτόχρονα λειτουργικό αποτέλεσμα.

Διάφραγμα μύτης & σωστή αναπνοή

Βουλωμένη μύτη, συχνοί πονοκέφαλοι, ρινίτιδες, ιγμορίτιδες, ροχαλητό, είναι κάποιες από τις ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι μάλλον το διάφραγμά σας είναι στραβό, εμποδίζει την σωστή αναπνευστική λειτουργία, με αποτέλεσμα οι ενοχλήσεις αυτές να γίνονται ολοένα και συχνότερες. Η λύση είναι η εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και πρέπει να πραγματοποιείtαι από ειδικό χειρουργό ΩΡΛ. Η φυσιολογική αναπνοή γίνεται από την μύτη η οποία φιλτράρει, ενυδατώνει και ρυθμίζει την θερμοκρασία του αέρα που εισπνέουμε. Προκειμένου να πραγματοποιείται σωστά η αναπνευστική λειτουργία πρέπει σε όλη την διαδρομή που ακολουθεί ο αέρας να υπάρχει αρκετός χώρος και όχι μεγάλα στενώματα και εμπόδια. Από τα πιό συχνά προβλήματα που δυσχεραίνουν την αναπνοή και προκαλούν προβλήματα όπως έντονες κεφαλαλγίες, ιγμορίτιδες, ροχαλητό κτλ είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος και η υπερτροφία των ρινικών κογχών .

Ρινικό Διάφραγμα: Το χειρουργείο

Στο χειρουργείο ρινικού διαφράγματος αλλάζουμε ριζικά την ανατομία της περιοχής και οδηγώντας στην δραστική αύξηση της ποσότητας του αέρα που μπορεί να περάσει από την φυσιολογική οδό που είναι η μύτη. Χάρη στο χειρουργείο ρινικού διαφράγματος ο ασθενής μπορεί και αναπνέει σωστά. Επιτυγχάνουμε επίσης την ελάττωση του ροχαλητού και πιθανών απνοιών κατά την κατάκλιση. Το αποτέλεσμα όσον αφορά το διάφραγμα μύτης είναι άμεσο και μόνιμο.

Ρινοπλαστική & άλλες επεμβάσεις

Για αντιμετώπιση υπνικής άπνοιας και ροχαλητού η ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με φαρυγγουπερώιο πλαστική ή εκτομή σταφυλής αμυγδαλεκτομή αδενοτομή (για κρεατάκια μόνο σε ενήλικες) Πηγή: www.rinoplastiki.com