Διάφραγμα μύτης

Διάφραγμα μύτης

Η φυσιολογική αναπνοή γίνεται από την μύτη η οποία φιλτράρει, ενυδατώνει και ρυθμίζει την θερμοκρασία του αέρα που εισπνέουμε. Για να πραγματοποιείται σωστά η αναπνευστική λειτουργία πρέπει σε όλη την διαδρομή που ακολουθεί ο αέρας να υπάρχει αρκετός χώρος και όχι μεγάλα στενώματα ή εμπόδια. Από τα πιό συχνά προβλήματα που δυσκολεύουν την αναπνοή και προκαλούν προβλήματα όπως έντονες κεφαλαλγίες, ιγμορίτιδες κτλ είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος (στραβό διάφραγμα μύτης) και η υπερτροφία των ρινικών κογχών (οστάρια που βρίσκονται μέσα στην μύτη και προς τα κάτω και έξω της ρινικής θαλάμης).

Ρινικό Διάφραγμα: Η επέμβαση

Στην επέμβαση ρινικού διαφράγματος αφαιρούμε ή/και η μετακινούμε στην προβλεπόμενη θέση το σκολιό διάφραγμα (χόνδρινο ή/και οστέινο) καυτηριάζοντας ταυτόχρονα (ή αφαιρώντας τμήμα) τις κάτω ρινικές κόγχες, αλλάζοντας ριζικά την ανατομία της περιοχής και οδηγώντας στην δραστική αύξηση της ποσότητας του αέρα που μπορεί να περάσει από την φυσιολογική οδό που είναι η μύτη. .Επιτυγχάνουμε επίσης την ελάττωση του ροχαλητού και πιθανών απνοιών κατά την κατάκλιση. Το αποτέλεσμα όσον αφορά το διάφραγμα μύτης είναι άμεσο και μόνιμο.

Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η ανάπτυξη. Συνήθως από τα 16 έτη για τα κορίτσια και από τα 18 για τα αγόρια.

Πηγή: www.rinoplastiki.com